Satın alacağınız fidan, bitki ve bahçe bakım ürünleri Yalova'da bulunan fidanlığımızdaki stok içerisinden seçilerek gönderilmektedir.
Mevsim ve iklim şartlarına bağlı olarak ürünlerin fiziksel yapılarında değişiklikler olabilmektedir.
Ürünlerin kolilenmesi esnasında uygun boyda özel ambalaj kutuları kullanılmakta ve destek çubukları yardımıyla fidanların hasarsız bir şekilde elinize ulaşması amaçlanmaktadır.
Üç Yaprak Anaç Üzerine Aşılı
Meyve Özellikleri
Mayer limon çeşidine göre daha iri bir çeşittir. Meyveleri 7-10 dilimlidir. Yediveren limonlarda çiçeklenme ve meyve verme eğilimi bütün yıl boyunca sürer.
Ağaç Özellikleri
Ağaçları ortabüyüklükte bir çeşittir. Taç yapıları dağınık olup; zamanla taç yapısı orta sıklığa ulaşır. Limonyapraklarının rengi, diğer birçok turunçgile göre daha açık yeşildir. Yapraklarıorta boyda olup yaklaşık 10 cm dir. Limonlarda kanatçıklar iz şeklindedir. Limonen çok Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişir. Limon ağaçları, tohumuyla (çekirdekleriyle) üretilebilir.
İklim İsteği
Turunçgiller ülkemizde Akdeniz, Ege ve kısmen Doğu Karadenizbölgelerindeki, iklim şartlarının uygun olduğu yörelerde yetiştirilir.Yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim olayı, düşük sıcaklıklar (don)dır. Türlerin düşük sıcaklıklara dayanıklıları farklılıklar gösterir. Limon0°C, portakal -2°C, altıntop -3°C ve mandarin -4°Cnin altında zarargörür. Zararın şiddeti don olayının süresine bağlıdır. Uzun sürersezararı da artar. İkinci önemli iklim faktörü, rüzgardır. Rüzgar hemşiddetiyle (ağaçların kırılması, meyve dökümü), hem de soğukluğuylaturunçgillere zarar verir.
Toprak İsteği
Dikimden önce arazinin toprağı, mutlaka analiz ettirilmelidir. Toprakasitliği hafif veya nötr dolaylarında olmalıdır (pH= 5,5-6,5). Turunçgiller,bitki besin maddelerince zengin, süzek, geçirgen toprakları terciheder. Toprağın derinliği en az 1 m olmalıdır. Taban suyu yüksek olantoprakları, hiç sevmez. Böyle yerlerde, mutlaka drenaj yapılmalıdır. Ağırbünyeli ve fazla kireçli topraklar turunçgiller için tercih edilmez.
Turunçgil Bahçesi Yerinin Seçimi
İklim, toprak ve sulama şartlarının uygunluğu araştırılır. Çukur ve alçak araziler ile, vadi tabanlarına turunçgil bahçesi kurulamaz. Yöneyi güneye doğru olan araziler tercih edilir. Hakim soğuk rüzgarlara açık araziler ile, şehirlere çok yakın alanlar tercih edilmez. Don tehlikesinin bulunduğu yörelerde bahçe tesis edilirken, korunma tedbirleri alınmalıdır.
